Miljö- och hållbarhetspolicy

Att värna om vår miljö och aktivt sträva efter en mer hållbar livsstil är ett ansvar som vi alla delar. Det är viktigt för oss att gemensamt identifiera de utmaningar vi står inför och därefter tillsammans arbeta mot att lösa de utmaningarna. När det kommer till klimatförändringar och miljökatastrofer sitter vi alla i samma båt och vi måste anpassa oss med hänsyn till vår planets välmående.

Med det sagt har vi som företag och industriledare ett större ansvar jämfört med konsumenter. Det är exempelvis vårt ansvar att se till att det finns miljövänliga och hållbara produkter tillgängliga och att kunder kan lita på att vår tjänst är ansvarsfull i sin helhet.

Givetvis inkluderar vårt arbete och ansvar mer än bara hänsyn till miljön och en stor del av vår miljö- och hållbarhetspolicy riktar sig även till de som arbetar med att producera och leverera våra produkter. Vi använder oss endast av fabriker där arbetare betalas en skaplig lön och skyddas av etablerade arbetsvillkor och rättigheter.

Vårt arbete för miljö och hållbarhet

Förutom att värna om miljö och arbetare med hjälp av strikta villkor och policys, vill vi även göra det så enkelt som möjligt för våra kunder att ta mer ansvarsfulla beslut.

Därför erbjuder vi ett stort utbud certifierat miljövänliga och fair-trade produkter tillverkade i material som har en minimal inverkan på vår miljö. Samtidigt försöker vi även utbilda konsumenter om hur deras val antingen främjar eller motverkar en mer hållbar framtid för oss alla.