FAQ - Frågor och svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna som vi får in.

Erbjuder ni fler produkter än de som listas i webbutiken?

Happy Branding har ett av marknadens mest omfattande sortiment. På vår sajt hittar du tusentals profilprodukter i ett stort antal kategorier men skulle du vara intresserad av en specifik produkt som våra konkurrenter har men vi inte har? Kontakta oss så tar vi fram det!

Vilket format är bäst för tryckfilen?

Tryckfilen ska skickas till oss i en vektoriserad version vilket betyder att du enklast sparar den som en EPS-fil. Beroende på tryck kan det också räcka med en högupplöst bitmappsfil, t.ex. en JPEG-fil med en upplösning på åtminstone 300 dpi. Är du osäker på hur dessa filer fungerar kan du kontakta oss för hjälp.

Vad är en EPS-fil?

Som du kan läsa ovan är en EPS-fil ett vektor-format. Vilket innebär att filen/loggan kan förstoras och förminskas utan att bildkvaliteten påverkas. Det är viktigt att använda vektor-filer vid profiltryck för att inte påverka kvaliteten på trycket.

Jag har inte en EPS-fil, kan ni hjälpa mig skapa en?

Alla som beställer från oss kan få sin logga eller sitt motiv omvandlat till en EPS-fil helt utan kostnad.

Hur vet jag om min logga är en EPS-fil?

Det är enkelt då alla EPS-filer har ändelsen .eps. Däremot är det inte säkert att filen är i vektor-format och det enda sättet att kontrollera det är i ett professionellt ritprogram.

Kan jag få en skiss på mitt tryck?

Ja, innan din beställning bekräftas och skickas till tryck måste du godkänna en digital skiss (korrektur). Din order är inte bindande förrän korrekturen godkänts.

Är frakten gratis?

Nej, en extra fraktavgift tillkommer för varje order.

Hur lång är er leveranstid?

Vår genomsnittliga leveranstid är 2-4 veckor men det varierar från produkt till produkt. På vår plattform kan du hitta detaljerade uppgifter inklusive fraktinformation om varje enskild produkt.
Om du har bråttom och behöver placera en tidskänslig order kan vi i många fall hjälpa dig skära ner på leveranstiden. Det är viktigt att du kontaktar oss angående korta deadlines innan du placerar din order så att vi kan kontrollera om vi kan möta dig krav.

Erbjuder ni expressleverans?

I dagsläget har vi ett begränsat sortiment med varor som kan beställas med expressleverans.

Hur levereras min order?

Alla beställningar skickas som företagspaket.

Kan jag leverera till mer än en adress?

Kontakta oss och berätta vilken mottagaradressen är så ser vi till att leveransen kommer rätt.

Märkning, tryck och korrektur

Beroende på vilka profilprodukter ni beställer finns det olika sorters tryck- och märkningsmetoder tillgängliga. Därför är det viktigt att veta vilken sorts tryck eller logga som är intressant innan en order placeras. På så sätt kan ni försäkra er om att den produkt ni vill beställa har stöd för den märkning som önskas.

Tryck

Tryck är vad man kallar de vanligaste märkningarna av profilprodukter. Det som kännetecknar tryck är hög detaljrikedom och bra färgkvalité samt mångsidiga användningsområden. Vid tryck anges varje färg som en PMS-färg.

Transfertryck

En av de mest populära tryckmetoderna är så kallade transfertryck och denna metod används framför allt för t-shirts, arbetskläder och andra textilier med stretch. Det är en effektiv tryckmetod och tack vare nya möjligheter är det även ett av de mest slitstarka sätten att trycka loggor på textiler och kläder.

Tampotryck

Tampotryck - pad printing på engelska - är en mångsidig och praktisk märkningsmetod där man använder sig av en etsad yta och högkvalitativa färger. Trycket placeras på produkten med en så kallad tampon som oftast är tillverkad i gummi och som möjliggör tryck på ytor som inte är platta, exempelvis muggar, pennor och glas.

Screentryck

Sannolikheten är hög att du hört talas om screentryck förut då det är en populär och relativt enkel märkningsmetod. Genom att pressa färg genom ett nät gjort av silke, polyester eller metall över en schablon som placerats på tryckytan, kan man skapa detaljrika märkningar på en rad olika material. Vid screentryck använder man en schablon per färg.

Digitaltryck (4-färgs fototryck)

4-färgs fototryck kallas oftast för digitalt tryck eller CMYK-tryck och erbjuder detaljerad märkning av profilprodukter samt möjlighet att använda många olika färger. Digitaltryck är bäst lämpat för avancerade motiv och loggor samt för tryck av fotografier.

Lasergravyr

Lasergravyr är en modern version av den mest klassiska märkningsmetoder någonsin. Med hjälp av laser kan du gravera loggor och andra tryck direkt i varorna för en slitstark och exklusiv profilprodukt. Lasergravyr är i regel endast tillgängligt i metall.

Brodyr

Brodyr är en annan mycket slitstark och traditionell märkningsmetod där loggan sys in i materialet. Denna sortens märkning är tillgänglig för produkter i textil, exempelvis profilkläder och banderoller. Priset för brodyrmärkning är densamma oavsett antalet färger som används.

Schablon

Schabloner används när man behöver flera tryckfärger och komplicerade tryck och används framför allt vid screentryck. Processen innebär att man tar fram en schablon (eller mall) för varje färg och därefter trycker man en färg i taget. Schablonerna sparar Säljaren efter att Kundensvaror skickas så att Kunden enkelt kan placera nya ordrar med samma tryck.

Startavgift

De företag Säljaren använder tar ut en startavgift för de flesta märkningsmetoder och färger. Detta är industristandard och bra att känna till då Kunden får betala extra om flera tryckmetoder och färger önskas i en och samma beställning.

Kontakta oss om du skulle ha frågor gällande start avgifterna för de olika metoderna så kan vi berätta vad som gäller så att du slipper överraskningar.